Lustrační zákon a co s ním.

14. 02. 2014 22:23:17
K tomu, abychom pochopili to, co se děje kolem lustračního zákona, tak se musíme podívat také na to, co představuje. Po roce 1990 se k moci dostaly síly, které nemají nic společného s demokracií ani s tím, že by lidem chtěly pomáhat. Jsou a byly to síly postkomunistického systému, který tento doslova a do písmene převrat připravily a svým způsobem oklamaly mnohé lidi v tomto státě. Protože celý tento systém byl dávno připraven, tak byly připraveny i systémy jak to celé zabezpečit.

Mezi ně patřila i skartace důležitých dokumentů, které tehdejší vedení komunistické strany a vůbec vládní garnitura vlastnila. Musíme si uvědomit, že mezi tyto dokumenty patřily všechny dokumenty, které nějakým způsobem kompromitovaly toho či onoho vedoucího představitele a to jak představitele vládních struktur, tak i představitele struktur, které tyto vládní struktury přímo podporovaly.

Všechny tyto dokumenty byly skartovány.

Poté byl vyroben tzv. lustrační zákon.

Co tento zákon říká?

Tento zákon má za to, že člověk, který spolupracoval s tajnou policií komunistického režimu, nemůže nadále vykonávat vládní funkce. Problém je ovšem v tom, že pomocí tohoto lustračního systému nejsou odstraněni žádní skutečně důležití spolupracovníci a žádní skuteční řídící činitelé komunistického systému. Z 90 % je tento systém takzvaně vyčištěn od prominentů, což znamená, že je zbaven jmen skutečných viníků.

Nebudu se tady zabývat podrobnostmi. Řeknu jenom jeden příklad za všechny, aby bylo jasné, o čem to vlastně mluvím.

Bývalý ministerský předseda a pozdější prezident Česka, pan Klaus, byl řízen komunistickým ideologem panem Třískou.

Že Klaus není v žádném seznamu veden, o tom se můžeme snadno přesvědčit.

Že je to nesmysl, je jasné i poslednímu člověku v této zemi. Takže z tohoto jediného příkladu, který slouží za mnoho tisíců a tisíců jiných, je zcela evidentní, o čem je řeč

Co to tedy ten lustrační zákon vlastně je a čemu brání nebo komu znemožňuje účast ve veřejných funkcích?

V každé společnosti jsou lidé, kteří vládnou a lidé, kteří by chtěli vládnout, ale nemají na to. Tito lidé, jakoby druhé garnitury, se neustále snaží dostat mezi tuto první garnituru, která se pochopitelně tomuto tlaku brání. Mohou to být také lidé, kteří nějakým způsobem se znelíbili této první garnituře, a byli odhozeni do této druhé a chtějí se vrátit. Tak či onak jsou to lidé, kterými tato první garnitura víceméně opovrhuje. Všichni tito lidé této druhé garnitury jsou vlastně lidmi, kteří jsou podchyceni tímto lustračním zákonem. Jejich působení je tedy znemožňováno ve veřejných funkcích státního charakteru. Působení skutečných škůdců, kteří zemi poškozovali a poškozují, je tímto lustračním zákonem nedotčeno. Jde tak o anachronismus. To nemluvím ani o tom, že tu mezitím už vyrostla nová generace všehoschopných lidí, kteří pochopitelně nejsou v žádném seznamu.

Kdo je vlastně tím, kdo brání tento lustrační zákon?

Jsou jím lidé, kteří, opět jako za komunistů, brání toto výsadní postavení v této první garnituře vyvolených.

Kdo chce zrušení tohoto lustračního zákona?

Jsou to lidé této druhé garnitury, kteří se mezi tu první chtějí dostat.

V současné době zabránili zrušení lustračního zákona především lidé kolem ODS, Top 09, a jim podobní. Tedy jsou to vlastně škůdci naší země první garnitury a ti, kteří se chtějí mezi ně dostat a zrušit tento lustrační zákon, jsou tedy těmi, kdo jsou lidmi této druhé kategorie, v našem případě jsou to především komunisté.

Co s tím?

Tento lustrační zákon je anachronismem a je naprosto k ničemu. Já osobně bych ho odhodil jako pozůstatek komunistického způsobu ovládání lidské společnosti. Tento zákon nepatří mezi civilizované lidi a do současné společnosti, protože podporuje boj jedněch špatných, proti druhým špatným.

Je zapotřebí vytvořit úplně něco jiného. Je zapotřebí vytvořit zákon, který stanoví jednoznačně, že lidé, kteří se dostanou do veřejných funkcí, musí být lidé odpovědní a moudří. K tomu slouží ale úplně něco jiného. K tomu slouží například testy emoční inteligence, což jsou testy nad emoční inteligencí, tedy testy moudrosti.

Člověk, který projde těmito testy, těmito skutečnými tresty, ne paskvilem který u nás v mnoha případech existuje ve smyslu tvorby tzv. manažerů, a který se také vydává za testy IE (IQ), bude člověkem odpovědným. Bude to člověk mravný a bude člověkem na svém místě.

Teprve tento člověk umožňuje to, aby do vrcholné politiky a vůbec do jakékoliv politiky se dostávali odpovědní, moudří, svědomití a především mravní lidé. Není to jenom test emoční inteligence, který to umožňuje, ale těchto testů a způsobů jak zkontrolovat, aby člověk, který vstupuje do systému, kde se rozhoduje o řízení a činnosti jiných lidí, je spousta.

Takovým velice známým a velice populárním testem je například i test na detektoru lži.

Na tomto detektoru lži se mohu zeptat i na skutečnosti, které se sice ještě nestaly, ale které by mohly nastat, pokud se dotyčný člověk vystaví působení jistých okolností.

Příkladem může být otázka, "VEZMETE ÚPLATEK?". Pokud detektor naznačí, že ano, pak se jedná o budoucí korupci s velmi vysokou pravděpodobností. Je nutné si uvědomit, že není podstatné to, kdo nám vládne, ale je podstatné, zda nám vládne skutečně odpovědný člověk ve smyslu moudrosti, zodpovědnosti a mravnosti.

Takže tento detektor lži jednoznačně ukáže, a to s vysokou pravděpodobností, na člověka, který není schopen tato kritéria dodržet. Není vůbec rozhodující, jestli nám vládne ten či onen člověk, ale je rozhodující to, že nám vládne správně.

Takže kdo bude takto vybrán, bude povolán k vládnutí.

Člověk, který se bude drát na tato místa, bude chápán jako člověk nemocný mocí a proto musí být už z principu vyřazen. Jinými slovy. Celý tento komplex nově pojatého systému předpokládá zcela automaticky to, že se provedou VOLBY ZDOLA, což jsou volby, které umožňují tvorbu skutečných zástupců lidu, a ne paskvilu, který je prezentován někde na billboardech nebo na jiných propagačních materiálech a přitom si o těchto lidech, kteří mají být voleni, nemůžu udělat sebemenší představu, čím vlastně ve skutečnosti jsou.

Takže vážení, nemá smysl se dohadovat o tom, co je špatné samo o sobě (lustrační zákon), jestli to má či nemá být platné a je nutné to odhodit. Je bezpodmínečně nutné zavést systém, který jednoznačně ukáže na to, kdo je lump, lotr, podvodník, darebák a člověk nepřející naší společnosti a zároveň ukáže na člověka, kterého bychom měli povolat k řízení naší společnosti.

Autor: Antonín Mareš | pátek 14.2.2014 22:23 | karma článku: 14.58 | přečteno: 391x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Ostatní

Ladislav Jakl

Dělají z nás ženy! Nebo jen hlupáky?

Jsme všichni obětmi tajemného spikleneckého experimentu, kdy pomocí přísad do potravin globální vládci nadělají z chlapů zženštilé hermafrodity, neschopné plodit děti?

28.3.2024 v 18:55 | Karma článku: 27.33 | Přečteno: 502 | Diskuse

Milan Šupa

Čerpejme sílu ke vzestupu z prožití reality Ducha

Myslím, tedy jsem! Tato slova jsou lež! Jsou omylem! Kdo je akceptuje, sází na falešnou kartu a promrhává svůj život. Ztotožňování vlastní jsoucnosti s rozumem a myslí je tou největší tragédií, která nás může postihnout.

28.3.2024 v 16:13 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 50 | Diskuse

Jiří Herblich

Slovo, které radí člověku je Božské tím, že chápe princip Božství

Kdo najde slovo své jako Božské tím, že uvěří. Ten najde slovo společné jako svoje a bude to slovo Boha v člověku.

28.3.2024 v 6:28 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 24 | Diskuse

Yngvar Brenna

Jakou chcete budovat společnost aneb pryč s Velikonocemi

Skutečně je to něco, za co máte utrácet peníze i čas a úsilí, abyste ty dopady potírali, či alespoň pokoušeli, byť zcela marně, zmírnit? Přece jde o to, jakou chcete budovat společnost.

28.3.2024 v 1:56 | Karma článku: 15.41 | Přečteno: 299 |

Jan Andrle

Nový oblek

Jak slíbil, tak udělal. Sliby se mají plnit, že. A já to stihnu nejen do vánoc, ale dokonce do velikonoc. Tady to je, přátelé blogeřníci.

27.3.2024 v 22:17 | Karma článku: 19.78 | Přečteno: 523 | Diskuse
Počet článků 15 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 920
Dění v naší společnosti.

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Velikonoce 2024: Na Velký pátek bude otevřeno, v pondělí obchody zavřou

Otevírací doba v obchodech se řídí zákonem, který nařizuje, že obchody s plochou nad 200 čtverečních metrů musí mít...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...