O Ukrajině trochu jinak.

10. 02. 2014 20:59:09
Úvahu o Ukrajině jsem psal proto, že jsem měl až příliš věrohodných zpráv o tom, že je tu pokus o to, abychom události a věci kolem Ukrajiny vnímali poněkud jinak. Proč asi? Proč nikdo nemluví o těch lidech na ulici (s výjimkou Dokoupila – zpravodaj Člověka v tísni), kteří jsou tam v mrazu mínus 14 až mínus 18 stupňů C a to ve dne i v noci.

Jsou to snad debilové, kteří na pokyn EU či Washingtonu nebo Moskvy tam mrznou už několik měsíců?

Nebo jsou to lidé, kterých by bylo se záhodno zeptat na to, co chtějí, respektive co je trápí, a proč tam mrznou? Taková oběť je ekvivalentní také ekvivalentnímu problému.

Takže to nemůže být jen tak něco a už vůbec to nemůže být pitomost, kterou se mnohé zprávy snaží vsugerovat nám, lidem mimo toto dění v tom smyslu, že tito lidé ani nevědí, proč tam jsou (viz zprávy našich masmédií). To nemluvím vůbec o tom, že je přeci evidentní pitomost, aby tam takhle mrzli jen proto, že chtějí povrchní věci.

Je nutné vzít rozum do hrsti a začít myslet a zprávy pod úhlem cenzury zdravého (selského) rozumu a logiky hodnotit. Pak dojdeme k tomu, že je nám evidentně vsugerováváno něco, co je s těmito principy v rozporu.

Dnes žijeme v době, která je jiná nežli minulé století, kdy každé slovo, které nebylo schváleno oficiální propagandou komunistů nebo fašistů, mohlo znamenat smrt.

Dnes žijeme v časové vlně, která koresponduje se silami Jupitera, ne Marsu, jako v minulém století. Tato změna proto znamená také změnu v systému pokleslých společenských poměrů.

Dnes se útočí na emoce a ne na myšlenky.

Toto je nutno mít na zřeteli, když hodnotíme události. Dnes si můžeme říkat, co chceme, ale musíme být v souladu se základním principem, který tvoří FINANČNÍ SYSTÉM. To znamená, že jedinec může mluvit a říkat a “bojovat” proti vládní moci bez problémů, protože jeho vzdor jde mimo Finanční systém a ten přímo neohrožuje. Nemůže ale být mimo ovlivňování a vymývání mozku pomocí reklam a debilních zpráv, které z něho dělají poslušného otroka daleko lépe, nežli cokoliv jiného. Za komunistů (fašistů) v normálním člověku bujel odpor. Dnes takto zpracovaný člověk s nimi (Finančním systémem) spolupracuje a to aniž si to sám uvědomuje. Jedinou zbraní je, jak jsem již zmínil výše, zdravý selský rozum a logika.

Takže i kdyby neexistoval žádný Dokoupil, a já jsem neměl žádné jiné zprávy z Ukrajiny nežli ty, z našich masmédií, a to včetně internetu, kde pracují opět podobní lidé (zpravodajci), tak pomocí výše uvedeného rozumu a logiky musím dojít nejenom k závěru, že tu něco nesedí, ale dokonce k závěru, že jde o lež.

Jen tento systém zdravého selského rozumu a logiky nás může v současnosti vyvést z marasmu porušených lidských vztahů a z otroctví masmediální kampaně Finančního systému a dovést nás do stavu, kdy začneme uplatňovat moudrost mezi sebou. To ale zároveň předpokládá vzít na sebe odpovědnost za své činy i činy jiných. Tudy vede cesta.

Co to ale ta "odpovědnost" za své činy vlastně znamená? Svalujeme vinu za to, co se děje na "ty druhé", zlé ilumináty, finančníky atd. Ale jsme to my samotní, kdo umožňuje, aby se tu roztahoval Finanční systém. Za to jsme odpovědní. Jsme odpovědní za to, co se děje, když tolerujeme lež a nepravdy. To je ona odpovědnost, se kterou se musíme vyrovnat.

Pokud v sobě systém zdravého selského rozumu upevníme, pak získáme dar neocenitelné ceny. Ten bude spočívat ve schopnosti, že jak v tomto, tak i ve všech našich příštích životech v sobě najdeme schopnost rozlišovat pravdu od lži a právo od bezpráví a budeme schopni najít cestu ze všech životních situací a to i tehdy, když nám nikdo neřekne a ani nenaznačí jak.

Tento “tah na branku” nám pak vždy neomylně ukáže cestu z jakékoliv situace a to jak osobní, tak i společenské.

Nestojí snad za to, se tomu hlouběji věnovat?

Autor: Antonín Mareš | pondělí 10.2.2014 20:59 | karma článku: 12.12 | přečteno: 631x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Ostatní

Ladislav Jakl

Dělají z nás ženy! Nebo jen hlupáky?

Jsme všichni obětmi tajemného spikleneckého experimentu, kdy pomocí přísad do potravin globální vládci nadělají z chlapů zženštilé hermafrodity, neschopné plodit děti?

28.3.2024 v 18:55 | Karma článku: 25.76 | Přečteno: 439 | Diskuse

Milan Šupa

Čerpejme sílu ke vzestupu z prožití reality Ducha

Myslím, tedy jsem! Tato slova jsou lež! Jsou omylem! Kdo je akceptuje, sází na falešnou kartu a promrhává svůj život. Ztotožňování vlastní jsoucnosti s rozumem a myslí je tou největší tragédií, která nás může postihnout.

28.3.2024 v 16:13 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 48 | Diskuse

Jiří Herblich

Slovo, které radí člověku je Božské tím, že chápe princip Božství

Kdo najde slovo své jako Božské tím, že uvěří. Ten najde slovo společné jako svoje a bude to slovo Boha v člověku.

28.3.2024 v 6:28 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 24 | Diskuse

Yngvar Brenna

Jakou chcete budovat společnost aneb pryč s Velikonocemi

Skutečně je to něco, za co máte utrácet peníze i čas a úsilí, abyste ty dopady potírali, či alespoň pokoušeli, byť zcela marně, zmírnit? Přece jde o to, jakou chcete budovat společnost.

28.3.2024 v 1:56 | Karma článku: 15.40 | Přečteno: 298 |

Jan Andrle

Nový oblek

Jak slíbil, tak udělal. Sliby se mají plnit, že. A já to stihnu nejen do vánoc, ale dokonce do velikonoc. Tady to je, přátelé blogeřníci.

27.3.2024 v 22:17 | Karma článku: 19.77 | Přečteno: 518 | Diskuse
Počet článků 15 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 920
Dění v naší společnosti.

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...

Stále víc hráčů dobrovolně opouští Survivor. Je znamením doby zhýčkanost?

Letošní ročník reality show Survivor je zatím nejkritizovanějším v celé historii soutěže. Může za to fakt, že už...